• Soiva_1_aula
  • Soiva_2_aula
  • Soiva_3_kerrosaula
  • Soiva_4_kerrosaula
  • Soiva_5_kerrosaulat
Del

Soiva – ny musikbyggnad

Inredning av lärande och arbetsmiljö:

Oppimis- ja työympäristön sisustussuunnittelu:

Soiva uudisrakennus kokoaa yhteen Metropolian ja  Pop & Jazz Konservatorion musiikin opiskelijat ja ammattilaiset.

Musiikin soinnut ja värit toimivatkin arkkitehtuurin ja irtokalustuksen inspiraationa. Kalustesuunnittelun tavoitteena oli vahvistaa rakennuksen arkkitehtuurin rytmiä. 

Kalustesuunnittelussa erityistä huomiota kiinnitettiin siihen että kalusteet mahdollistavat hyvin monipuolisen oppimisen ja työskentelyn ergonomisesti. Värisävyillä ja materiaalivalinnoilla tuettiin rakennuksen tyyliä ja kokonaisuus suunniteltiin tiiviissä yhteistyössä arkkitehdin kanssa. 

Luento - ja oppimistiloissa tunnelma on miellyttävä ja rauhallinen. Kalustus, kuten oppilaspöydät, tuolit ja yleistuolit ovat varsin minimalistisia ja antavat näin tilaa rakennukselle. Tähän konstailemattomaan kokonaisuuteen on haluttu keskeisissä tiloissa, kuten Megora- ja aulatiloissa, opettajanhuoneessa sekä käytävillä, tuoda enemmän näyttävyyttä, muodokkuutta ja rytmikkyyttä. Pehmeät kalusteet luovat kontrastia arkkitehtuurin kulmikkuudelle. Yhtenäisyys tilojen välillä on oleellista, tilojen hahmottuessa useammasta kerroksesta toiseen ja eri opetusryhmien välillä.

Soiva, 2021
Kuvat: Patrik Rastenberger