• viikki_1
  • viikki_2
  • viikki_3
  • viikki_5
  • viikki_6
  • viikki_8
Jaa

Viikin yliopisto

Viikin kampuksella sijaitsevan oppimiskeskuksen uusitut tilat otettiin käyttöön alkuvuodesta 2022. Yliopiston tilaohjelma uudistettiin kokonaan vastaamaan Helsingin yliopiston henkilökunnan, opiskelijoiden sekä vierailijoiden tarpeita.

Viikin kampuksella toimii useita eri tieteenaloja, joiden riippumattomaksi kohtaamis- sekä opiskelupaikaksi keskus muokkautuu. Keskus on avoin kaikille tiedonhaluisille ja tiloihin rakennettu Unicafe-ravintolamaailma palvelee myös alueen asukkaita. 

Tiloja jaettiin useisiin eri äänivyöhykkeellisiin kokonaisuuksiin. Suunnittelussa huomioitiin tilojen soveltuvuus keskittymistä vaativaan työhön sekä yhdessä tekemiseen ja kohtaamisen kirjaston monipuolisissa tiloissa.

Kellarikerrokseen luotiin eri kokoisia ryhmä- ja luentotiloja sekä hiljaiseen, keskittymistä vaativaan työskentelyyn sopivia työskentelytiloja. 

Ensimmäinen kerros toimii keskuksen sydämenä. Siinä yhdistyvät yliopiston, Helsingin kaupungin kirjaston sekä Unicafen tilat. Kasvihuoneet houkuttelevat inspiroitumaan, kalusteet mahdollistavat luovan yhteistyön sekä rennon pistäytymisen. Kerroksessa toimii myös Suomen ensimmäinen viinitarhatyyppinen n.400-hengen auditorio, joka sisältää erilaisia alueita ja tasoja ja jossa opiskelijat pääsevät osallistumaan opetukseen. Auditorio on myös muunneltavissa ryhmätyö- ja tapahtumatilaksi.

Toisessa kerroksessa sijaitsevat kattavat kirjakokoelmat. Ympäröivät tilat taipuvat monipuolisiin työskentelytapoihin. Tilat ovat muuntojoustavia ja modulaarisia tulevaisuuden vaihtuville tarpeille.

2022, Viikin yliopisto
Kuvat: Patrik Rastenberger